Sunday, 28 October 2012

Speechless for the whole day

Assalamualaikum..

Hari ini hari yg sgt2 buat aku bersedih..
oh Tuhan, dugaan ape yg KAU turunkan buat dirinya..
Aku harap dia akan sentiasa redha dgn ketentuanMU..
Dia, kemalangan di Kampung Melayu, Subang.. 
Otw pulg ke s.alam dr Temerloh..
Dia menghadapi keretakan tulang dada..
Berita ini sgt2 membuat aku menangis seharian, tidak tenang seharian, dan sentiasa mengirimkan doa buat dia yg tersayang..
Aku di sini akan sentiasa mendoakan kamu di sana..
Aku doakan agar kamu sentiasa sihat, dilindungi dr segala kecelakaan..
Semoga kamu dilindungi di mana jua kamu berada..
Aku akan selalu berdoa agar kesihatan kamu kembali pulih seperti sediakala..
Kerana aku tak sanggup melihat perkara sebegini berlaku pd kamu..
Seolah2 menghiris hatiku dgn berita ini..
Ketahuilah kamu yg aku myyangi dirimu, sepenuh hatiku..
Sekalipun sikapku, keegoanku, sering kali buat kamu terluka, tp percayalah bukan niatku utk buat kamu begitu..
Aku tidak sanggup lakukan itu pd mu..
Andai ditakdirkan kamu pergi pada 'si dia', aku berjanji akan merelakan hatiku dgn pemergianmu..
Aku akan sentiasa mendoakan kebahagiaanmu, sekalipun saat itu aku telah pergi jauh darimu.. 
Harapanku, tanam kan dlm hati ku kepercyaan pdmu, jujur pd ku siapa di dlm hatimu saat ini,. hanya 1 jawapn yg aku inginkn utk menentukan aku masih di sini, atau aku harus pergi.............
Jika kamu terbaca blog ini, ketahuilah yg rasa syg dan cinta dlm hatiku ini masih di sini utk kamu.. 
Kembalikan kepercayaan ku buat kamu........ 
Hanya 1 jawapan aku inginkan darimu.......
Salam sayang... 

Tuesday, 9 October 2012

Assalammualaikum wbt...

Kini aku berada di tahun terakhir pengajianku.. Agak tekanan perasaan jgk la aku ni.. Terlalu byk research yg perlu dibuat utk semester ni, terlalu byk subjek dan chapter yg perlu aku cover.. Impian tinggi, usaha juga perlu lah setinggi impian aku tu.. Never give up wany!!! "Kamu" bijak, selalu DL.. aku? haiishhh ni yg membuatkn jiwa berkobar2 nk study ni.. 

Walaupun kerja bertimbun, journal serta menemani, tapi hidup kena la happy.. kalau kita stress, mmg x jd ape la.. mempositifkan diri sntiasa walaupun perkara tu sgt berat utk kita pikul.. Dengan berblogging ni rasenya dpt la aku mluahkn rase stress, sedih, marah, semua nya di sini.. kalau cte kt org, tkt org pnt mndgr, dan mcm2 la.. bila mnulis di blog, xde sape mrh.. hehe..

Ok la, i've to go.. byk sgt kerja nk dibuat.. Love u guys! Pada 'kamu', all the best syg.. i love u!! <3

Friday, 5 October 2012

Everyday is a day

Assalammualaikum..

Bismillahirrahmanirrahim.. Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..
Doaku semoga hari ini akan menjadi lebih baik dari sebelumnya..
Pintaku agar kesabaran tidak akan pernah lekang dari diriku..
Kerana aku hanya ingin menjadi seorang muslimah yang sentiasa taat pada perintahMu,
yang menjauhi segala laranganMu,
yang sentiasa redha dengan ketentuanMu..

Saban hari dan saban waktu aku berdoa, 
aku tangisi segala apa yang aku lalui setiap hari,
bukan kerana hilangnya sebuah kekuatan yang aku bina,
bukan juga kerana putusnya harapanku utk meneruskan hidup,
tetapi kerana menyesali segala perbuatanku di atas muka bumiMu ini Ya Allah..

Aku manusia biasa yang sering kali melakukan kesilapan..
yang sering kali lalai dan alpa dgn urusan duniawi..
KAU Maha Agung, Maha Kaya, Maha Besar,
Aku bersujud padaMu,
Kurniakan aku seorang insan yang sentiasa sabar membimbingku ke jalanMu,
yang sentiasa mengingatkan ku erti sabar, erti redha, erti semangat dan kekuatan..
Aku tidak mencari yang kaya raya, aku hanya mencari seorang yang apabila aku melihatnya, hatiku menjadi tenang.. 
Saat itu aku mengerti KAU telah menciptanya utk diriku..

Aku mahu bertaubat ke jalanMu, jalan yang KAU redhai..
Kepada 'kamu' yg menjadi pendampingku kini, dan insyaAllah hingga ke akhir hayatku,
bawalah aku ke jalan yang diredhai, agar kita sama2 semaikan rasa cinta ini dengan keagungan yang terindah dari Maha Pencipta.. InsyaAllah..