Wednesday, 20 February 2013

Malam Untuk Berhujah :)

Assalamualaikum..

"Malam untuk berhujah", tajuk yg dipilih.. hehe..
Terlalu lama x berhujah di dlm ni..
Sampai x terperasan ada penambahan follower.. terasa x? huhuh
emm kita cerita psl study jela mlm ni.. 
xde bnde menarik nk update..

1st of all, Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi akhirnya aku berjaya melalui 3 semester di prigkat ijazah ni.. hanya tggal lg 1 semester saja... Yeahhhhhhhh!!! hehe..
Walaupun di permulaannya aku jatuh hingga susah utk bangkit, tp skrg alhmdlh..
Syukur krn result exam juga better than diploma.. Mudah2an dipermudahkan olehNYA utk menamatkan ijazah dgn cgpa yg cemerlang.. in shaa Allah.. Ini semua hadiah buat mama agar sentiasa tersenyum.. Mcm nieeeeeee :) heeeee..

Sunday, 28 October 2012

Speechless for the whole day

Assalamualaikum..

Hari ini hari yg sgt2 buat aku bersedih..
oh Tuhan, dugaan ape yg KAU turunkan buat dirinya..
Aku harap dia akan sentiasa redha dgn ketentuanMU..
Dia, kemalangan di Kampung Melayu, Subang.. 
Otw pulg ke s.alam dr Temerloh..
Dia menghadapi keretakan tulang dada..
Berita ini sgt2 membuat aku menangis seharian, tidak tenang seharian, dan sentiasa mengirimkan doa buat dia yg tersayang..
Aku di sini akan sentiasa mendoakan kamu di sana..
Aku doakan agar kamu sentiasa sihat, dilindungi dr segala kecelakaan..
Semoga kamu dilindungi di mana jua kamu berada..
Aku akan selalu berdoa agar kesihatan kamu kembali pulih seperti sediakala..
Kerana aku tak sanggup melihat perkara sebegini berlaku pd kamu..
Seolah2 menghiris hatiku dgn berita ini..
Ketahuilah kamu yg aku myyangi dirimu, sepenuh hatiku..
Sekalipun sikapku, keegoanku, sering kali buat kamu terluka, tp percayalah bukan niatku utk buat kamu begitu..
Aku tidak sanggup lakukan itu pd mu..
Andai ditakdirkan kamu pergi pada 'si dia', aku berjanji akan merelakan hatiku dgn pemergianmu..
Aku akan sentiasa mendoakan kebahagiaanmu, sekalipun saat itu aku telah pergi jauh darimu.. 
Harapanku, tanam kan dlm hati ku kepercyaan pdmu, jujur pd ku siapa di dlm hatimu saat ini,. hanya 1 jawapn yg aku inginkn utk menentukan aku masih di sini, atau aku harus pergi.............
Jika kamu terbaca blog ini, ketahuilah yg rasa syg dan cinta dlm hatiku ini masih di sini utk kamu.. 
Kembalikan kepercayaan ku buat kamu........ 
Hanya 1 jawapan aku inginkan darimu.......
Salam sayang... 

Tuesday, 9 October 2012

Assalammualaikum wbt...

Kini aku berada di tahun terakhir pengajianku.. Agak tekanan perasaan jgk la aku ni.. Terlalu byk research yg perlu dibuat utk semester ni, terlalu byk subjek dan chapter yg perlu aku cover.. Impian tinggi, usaha juga perlu lah setinggi impian aku tu.. Never give up wany!!! "Kamu" bijak, selalu DL.. aku? haiishhh ni yg membuatkn jiwa berkobar2 nk study ni.. 

Walaupun kerja bertimbun, journal serta menemani, tapi hidup kena la happy.. kalau kita stress, mmg x jd ape la.. mempositifkan diri sntiasa walaupun perkara tu sgt berat utk kita pikul.. Dengan berblogging ni rasenya dpt la aku mluahkn rase stress, sedih, marah, semua nya di sini.. kalau cte kt org, tkt org pnt mndgr, dan mcm2 la.. bila mnulis di blog, xde sape mrh.. hehe..

Ok la, i've to go.. byk sgt kerja nk dibuat.. Love u guys! Pada 'kamu', all the best syg.. i love u!! <3

Friday, 5 October 2012

Everyday is a day

Assalammualaikum..

Bismillahirrahmanirrahim.. Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..
Doaku semoga hari ini akan menjadi lebih baik dari sebelumnya..
Pintaku agar kesabaran tidak akan pernah lekang dari diriku..
Kerana aku hanya ingin menjadi seorang muslimah yang sentiasa taat pada perintahMu,
yang menjauhi segala laranganMu,
yang sentiasa redha dengan ketentuanMu..

Saban hari dan saban waktu aku berdoa, 
aku tangisi segala apa yang aku lalui setiap hari,
bukan kerana hilangnya sebuah kekuatan yang aku bina,
bukan juga kerana putusnya harapanku utk meneruskan hidup,
tetapi kerana menyesali segala perbuatanku di atas muka bumiMu ini Ya Allah..

Aku manusia biasa yang sering kali melakukan kesilapan..
yang sering kali lalai dan alpa dgn urusan duniawi..
KAU Maha Agung, Maha Kaya, Maha Besar,
Aku bersujud padaMu,
Kurniakan aku seorang insan yang sentiasa sabar membimbingku ke jalanMu,
yang sentiasa mengingatkan ku erti sabar, erti redha, erti semangat dan kekuatan..
Aku tidak mencari yang kaya raya, aku hanya mencari seorang yang apabila aku melihatnya, hatiku menjadi tenang.. 
Saat itu aku mengerti KAU telah menciptanya utk diriku..

Aku mahu bertaubat ke jalanMu, jalan yang KAU redhai..
Kepada 'kamu' yg menjadi pendampingku kini, dan insyaAllah hingga ke akhir hayatku,
bawalah aku ke jalan yang diredhai, agar kita sama2 semaikan rasa cinta ini dengan keagungan yang terindah dari Maha Pencipta.. InsyaAllah..  

Wednesday, 29 February 2012

Mama

Assalamualaikum..
Mama, Wani mntk maaf..
Mungkin Wani x pernah ungkap secara direct yg wani sgt sygkn mama..
sebab wani ni segan! hehe
tapi wani tnjukkn syg wani pd mama dgn perbuatan..
wani nk mama tau wani sygkn mama sgt2!
mama, wani rase mcm wani x nk je pergi jauh2 lagi..
ape yg wani rase, wani nk dok umah dgn mama, nk jaga mama..
wani sedih bila pegi jauh2 ni..
org x tau, mama x tau..
xde sape tau..
Allah je tau..
Wani taip ni pn smbil menitis air mata wani mama..
mama, xde mama yg terhebat selain mama..
xde mama sekuat mama..
xde mama sepenyayang mama..
biarlah hdup mati wani bersama mama..
Wani nk kerja baik2, kumpul duit, Wani nk hantar mama pergi haji..
Bila mama marah, kdg2 wani protes.. tp wani mesti fikir semula knp wani perlu protes kn..
mama mrh utk kbaikan wani..
mama..
mama doa kan wani selamat di dunia dan akhirat eh,,
wany nk balas jasa2 mama sementara wani masih berpeluang utk lakukan nya..
Wani hari2 doa supaya Allah pnjgkn umur mama, smg Allah sembuhkn sgla pyakit mama..
smg mama sentiasa dilindungi di mana pn mama berada..
mama, wani sygkn mama..
lebih dr sgla2nya mama..
Maafkn wani, mama.. ='(

Wednesday, 22 February 2012

Rezeki aku!!

Assalamualaikum rakan2..


Baru je hari tu result exam utk degree keluar..
Target aku x tercapai..
Tapi alhamdulillah lulus 100%..
Aku x sehebat yg lain, tapi aku ada kelebihanku sendiri..


Aku x sepandai mereka, tapi ada kepandaianku sendiri..
Strategi belajar kne ubah..
Masa2 yg ada kne rajin study..
Mcm lect aku ckp, sehari dlm 4 jam mesti kne ulangkaji..
Malam kol 12 mesti tido..
Exercise jgn lupa!
Madu madu madu!!! Sangat penting ye rakan2!
Ape2 pn, kita usaha kuat2 sem yg seterusnya..
Tiada yg mustahil utk berjaya!!
Saya boleh!! Semestinya boleh!!
InsyaAllah..
Buat 'kamu', tahniah sbb dekan lagi sem ni! 
Saya doakan kita sama2 berjaya eh.. 
Saya syg awak!

Saturday, 18 February 2012

Ini Ruang Hatiku

Salam kawan2 sekalian..
What's on my mind now?
Lets talk about me n 'him' tonite..
'He' is a person who really understand me, appreciate me, knows what da best for me n for us..
'He' never stop to advice me, give me some strength to let me know that he always beside me.. 
Tq awak utk smua pengorbanan awak pd saya.. 
Mmg x terhitung dek jari, x terhitung juga tinggi nye keikhlasan awak..
Saya sering kali berdoa agar Allah beri sy pluang utk trus mencintai awak, dan dicintai awak sepanjang hidup kita..
InsyaAllah jodoh kita sentiasa berpanjangan dan sy tahu, Allah tau ape yg tbaik utk kita..
"I'll stay by ur side" just a simple word, but too much meaning for us..
Everythings happen come with the reason, and the things always make we more understand each other..
Allah tidak akan menguji hambanya sekiranya kita x mampu menerima ujian itu..
Awak, kita sama2 tanam sifat sabar dan tabah dgn lebih dalam lagi eh..
Saya harapkan yg terbaik dari awak, dan saya harapkan sy dpt jadi yg terbaik utk awak..
InsyaAllah..
Awak, selagi Allah masih bg sy peluang dan kesempatan, saya nk ckp saya syg awak!! 
Terima kasih awak sbb awak byk sgt tlg saya x kira masa sy ssh atau senang..
Bila sy ssh, nk mntk tlg, awak x pernah lari laju2 tinggalkn saya.. hehe.. 
Tapi awak berlari sepantas kilat menuju ke arah saya..
Terima kasih awak..
Kita doa sama2 tau..
Saya syg awak!