Tuesday, 31 May 2011

Antara Aku, Kau, dan Layang2..

Salam.. Lama sudah meninggalkan blog nih tanpa update.. Hari ni rase rajin la sikit.. hehe..
Ok, ape kaitannya aku dan kau? Dan layang2 plak tuh.. ape bende la aku nih kn.. Jom terjah!!

Tadi ptg aku n mama berjln2 di Pantai Klebang Melaka.. Ape yg menarik perhatian aku ialah layang-layang.. Aku teringat time kt dungun dulu, aku nk sgt main layang2 kt pantai dungun dpn UiTM tuh.. Tapi sampailah aku tamat blaja kt sane pn, 1 pluang pn aku xdpt utk main layang2 kat situ.. agak terkilan sampai rase nk je naik sane semata2 demi layang2.. mengarut kn??? emm

Aku x jumpe pn org jual layang2 kt dungun, sampai la 1 hari aku bersama dua org rakan jumpe org jual layang2, finally,, tapi syg, time tu kt pantai batu burok.. Aku x bli pun, sbb dh tiba masa utk pulg ke Melaka..

Tadi niat aku nk sgt bli layang2 tuh, even x dpt main pn, atleast aku nk smpn, nk tag gmbr layang2 tuh kt kwn2.. Tapi hajat x kesampaian, mama x bg beli.. Bkn sbb ape, mama fikirkn kt mane aku nk main klu aku bli kn, kawasan umah aku nih, kwsan taman, xde space nk main sume tuh.. Lalu aku ikutkan aje dgn rase hati yg kesal. X pela, aku berharap 1 hari nnti aku dpt gak main layang2, kt dpn pantai UiTM Dungun.. InsyaAllah..

Finally, bila aku tgk layang2, aku akan teringat pada dua org insan iaitu Faisal dan Zue.. Mereka la yg bersama aku utk mencari layang2 masa di Dungun.. Sedih bila igtkn masa yg dh pun berlalu.. Semoga kita semua berjaya di dunia n akhirat,, InsyaAllah..

2 comments:

  1. salam..hehe..teringat kenangan kat sane..erm, nt kite pg tganu lg, kite plan tul2 utk dapatkan layang2 yg ko nk sgt tu ea...nt kite cr ag..insyaallah, klu kite cb dptkan, ia akan ada..dun worry..bkn setakat nk maen kt dpn pantai uitm dungun, dlm bilik kuliah uitm dungun pn boleh..hehehe...

    ReplyDelete
  2. salam. btol ni buleh main dlm bilik kuliah?? ko tlg tiupkn angin eh... huhu

    ReplyDelete