Saturday, 14 May 2011

Missin' something precious..

Hi fren.. mlm2 cenggini ttibe rase nk lyn perasaan plak.. dh lama menyepi from talking about LOVE.. hehe.. Anybody know what is love? U will know it if u feel it.. Easy rite? hehe.. ok lets talk straight to the point.. emh, tp kenapa aku nih nk bercakap tentang cinta plak ni? aku dh jumpe seseorang yg berirama di dlm hati ke? haha..  Jawapannya kita akan terjah!! hehe.. Cinta nih seronok kalau kita tau mcm mane nk bercinta.. Bagi aku kn, cinta ni indah tapi juga menyakitkan.. hari ni ckp lain, esok lusa ckp lain dah.. kita bako kn aje org2 cenggini.. (sesuka hati je nk bako org) hehe..
I've found someone.. sape la tuh??? haha.. mestila seorang lelaki kan.. hehe.. U, u r my strength, my fren, and my blood.. but, don't ever forget Allah SWT in everything we do =).. Cinta itu subjektif.. Cinta pd Allah, ibu bapa, keluarga, kawan2, dan org disekeliling kita.. tapi apa yg kita lihat pada zaman skrg ini? Cinta kpd bf more than everything.. Sy cuma nk berpendapat dan mungkin menasihati sedikit sebanyak pengalaman dan apa yg sy tau.. kerana semua orang itu ada baik dan buruknya, same goes wit me.. kalau ditakdirkn sy bercinta sebelum kahwin, ape yg akan berlaku pd waktu itu? sy teringat bait2 kate seorg rakan sy "Wany, aku skrg berbelah bagi antara perasaan dan agama. Aku tau couple tu haram, tapi hati aku...". ok, kalau kalian berada di tempat dia, ape yg akan korg lakukan? teruskan ikut kata hati, atau memikirkn agama? perkara dilema sebegini mmg akan berlaku kpd kita, nama pn life kn.. sampai tuh kita rase mcm aduh stressnya!! pdhal soal cinta je pun.. hehe.. actually dh x tau nk ckp ape soal cinta nih.. dh lm x bercinta la kn.. haha.. free2, jom bc link yg disediakan nih.. http://www.iluvislam.com/keluarga/perkahwinan/835-mengapa-wanita-memerlukan-lelaki.html sy mntk maaf la klu ada kate2 sy yg tidak menyenangkan mane2 pihak.. yg baik itu dtg dr Allah, dan yg buruk itu adalah ksilapan sy sndri.. akhir kate, truskan usaha, tingkatkn kejayaan..~

2 comments:

  1. satu cubaan yg bagus..berkongsi tntg cinta..ade suka, ada yg duka..pengalaman2 mcm ni ssh kite nk rasa sbb bila dah cinta, skali sj..tp bila da byk2 tu cume suke je..ade lak yg kate cinta sejati, cinta itu buta, cinta itu pe2 lg lah..hurm..boleh teruskan pendapat @ pandangan ni lg sbb sekarang bdk2 pn da ade yg bercinta..kite kupas lg tntang ni pn ok gk, cmane wany?..setuju?..

    ReplyDelete
  2. ok gak tuh.. tq bg pndangan.. sy akan fkirkn cdgan itu..

    ReplyDelete