Sunday, 15 May 2011

Today is Sunday

Salam semuanya =).. Today is Sunday.. hehe..
Hari ini aku berkesempatan menghadiri majlis pertunangan abg sedaraku, di Melaka je pun.. huhu
Hanya aku dan mama yg pergi memandangkan kakak n abg sumenya bekerja. Apa yg dpt aku lihat, sesuatu majlis tu kalau x de org tua, mmg hambar je jadinya walaupun meriah dgn gelak ketawa saudara mara yg lain.. Org tua yg aku mksdkn ialah ibu bapa la kn.. Tapi alhamdulillah majlis berjalan lancar, buat kecil2 je sbb umah lelaki kan.. sekadar doa selamat gituh, then trus ke umah pihak perempuan.
Lepas dari tuh, aku n mama pergi la ke kedai brg2 elektrik utk mengusha2 washer machine.. usha je dlu, jgn kebas trus.. hehe.. bkn ape, washer machine kt umah aku nih dh hang dh, 10 thn guna kot.. berbaloi2.. hehe..
Dlm mama sibuk dok usha2 washer machine, aku nih sibuk usha benda lain.. haaaa, usha ape plak la aku nih.. lain yg disuruh, lain yg dibuat.. alaa, bkn selalu.. saje cuci mata.. hik3.. hahaha.. eh2, jgn fikir bkn2! hehe.. aku usha dslr td.. pergh mmg best.. ada niat dlm hati nk bli dslr, tp tgk budget laa.. harga yg paling murah yg aku jumpa td, RM2199.. huh? emm.. berfikir sejenak.. duit sebanyak RM2199 buleh aku gunakan utk membeli benda2 yg lebih penting.. kn? ingat Wany, utamakn keperluan dari kehendak.. huhu..
Ok la, disebabkan dslr tu mahal sgt bg aku, aku pun saje suka2 usha digital camera waterproof.. Sejak2 dh blaja scuba ni, amboi3.. hehe.. RM799.. em? not bad.. hehe.. Aku terfikir, (aduh, berfikir lg.. haha) kalau la Allah bg aku kesempatan utk aku berscuba diving lagi, sgt2 pntg utk aku ada camera tuh.. tp fikir lg, byk lg masa buleh beli bende tuh.. sbb bykk lg bnde nk perlu dibeli dgn duit yg ada.. aish, conclusionnya aku x bli ape2 pun tadi.. haha.. kan senang aku ckp dr awal, x yah ssh2 org nk bc pnjg2.. hahaha.. buleh smbg lg? jom!
Td ptg di saat aku sedang beristirehat, 1 sms masuk, dan kate2 tuh sgt menyentap hati aku nih.. ape dia?? huh, mengenai cinta seorg rakan..
Kalau la kwnku nih baca apa yg aku tulis, aku nk sgt ckp kt dia,,
"Kawan, jgn la kau jatuh tersungkur hanya kerana cinta di zaman muda, cinta yg kita tidak tau penghujungnya.. kau penah lihat aku terjatuh dulu hanya kerana cinta yg sia2, tp kini aku lebih kuat mengharungi setiap langkahku. Kawan, kalau kau ditakdirkn jatuh cinta, jgn la kau terlalu menyayangi dan mengharap krn kelak kau akan terseksa, kecuali dia adalah suami/ isterimu. Kalau kau mendapat berita dia tidak lg mencintaimu, tidak mengapa. Mengadu dan mohon la kepadaNYA, InsyaAllah ketenangan itu milik kamu yg abadi. Jangan titiskan air mata kau lagi, fikirkn masa dpn mu wahai kawanku.."                                       .

Itu jelah utk hari ini.. Dan setiap hari aku berfikir, nk kerja ke x before dapat tawaran degree? kalau nk, kat mane plak kn? kalau x nk, ape aku nk buat kt umah nih? menambah brt bdn? ace citer.. haha.. Uish dh pnjg dh aku taip nih.. ok2 la tuh.. Nanti smbg lagi.. igt, "Teruskan usaha, Tingkatkan kejayaan".. InsyaAllah.. daa~

2 comments:

  1. hahaha...insyaallah ade peluang kite p scuba diving ag, n amek lesen terus..tp kne pelahan2..sikit2 lama2 akn jd bukit..
    pasal kawan kamu tu, klu sy jd die, sy akn terima kasih sgt2 sbb diberi advice cmtu..bile hati da syg, semuanya indah..tp bila si dia da ungkapkan yg die x cinta n sayangkan kite lg, seperti dunia berhenti berputar sesaat, yg mana bila cuma sesaat je kite da xleh hidup..tp ade lg cinta yg lebih kekal sejati dr tu..hurm..
    lg 1, u nk wat prt time kah?...elok jg tu..smntara mengisi masa yg ada..

    ReplyDelete
  2. tq bg komen yg sdp di baca..
    psl scuba tuh, insyaAllah.. hehe
    kita nih sumenye manusia biasa, klu dh jtuh cinta tuh, mmg 4 sure akan ikut hati.. tp mudah2an kita semua diberi kekuatan utk ikut logik akal.,. nti teman ye cr kerja.. hehe

    ReplyDelete